Известие

Collapse
No announcement yet.

Трябва ми диференциал.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Трябва ми диференциал.

Трябва ми касетата на диференциала,защото моята,(сателита ли,планетата ли)остана с един зъб по-малко.Ако не намеря,сигурно ще слагам 6 скорости-там кутии се намират,но първо да опитам по-евтиният вариант.Ако някой има някоя пръсната кутия да се обади,за да се разберем.
    Last edited by митко; d.m.y г., 19:15.
    ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Мисля че тук в раздела ще ти е трудно или поне по-трудно да намериш.Пусни една обява в раздел "купувам",според мен има повече надежда.Успех.
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Може би си прав,но аз си мисля,че тук е мястото тъй като тука са 166тиците.Мисля,че не става дума за някоя част която е по-комерсиална,а за някой чаркълък,които се търкаля някъде из мазето.

Comment

И диференциал намерих,и 6 степенна намерих.Сега да видим дали от 2,5 m3 ще стане работата,ако не-ще пия една студена вода за гяволъка.

Comment

Ако си решил да слагаш 6 степенна от 2.5 идеята не е добра. Предавателните числа и на диференциала и на самите предавки се разминават с на 2.0.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Сега ми тръбва топче за скоростен лост и 6 цифрички.Оп,май намеквам нещо,какво намеквам направо да ви се похваля-от 1 час съм с 6 скорости съм и приятно впечатлен,но да не бързам още с изводите.

Comment

Колега тази процедура аз я правих преди няколко години, като преди това поне година и половина четох. Ще ти кажа само, че най-добре пасват нещата с предавателните числа с кутия от 2.0 турбо и от двете кутии се събира една. Аз вече доста време карам с шест скорости и ще ти кажа, че нещата са супер. Ето ти и линк към темата ми http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F0%EE%F1%F2%E8 Има няколко негативни мнения, но повярвай ми колата си върви супер. Не помня защо изключих като избор кутията от 2.5, но мисля, че предавателните числа не пасваха за 2.0 ТС.

Comment

2.0 турбо и 3.0 са практически еднакви и най-близки като преводни числа до TS. При 2,5 разликите са по-големи.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  2.0 турбо и 3.0 са практически еднакви и най-близки като преводни числа до TS. При 2,5 разликите са по-големи.
                  И какво ще рече това.Сбъркал ли съм много?За сега вече 200 км,нещата са по-скоро добре отколкото да усещам нещо отрицателно.

Comment

Първоначално публикувано от митко Покажи съобщение
                    И какво ще рече това.Сбъркал ли съм много?За сега вече 200 км,нещата са по-скоро добре отколкото да усещам нещо отрицателно.
                    Едва ли нещо ще се почупи. Щом усещаш колата добре - няма повод за притеснение.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Всъщност не съм сигурен от каква кола е моята,защото в моргата бяха 3 кутии и хората не можаха да се уточнят коя от коя кола е.Ако означава нещо:цифричките на диференциала бяха абсолютно еднакви с тези от моята.

Comment

А то изобщо има ли 2,5 със 6-степени? Според документацията - няма.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Всички 2,5 с ръчни скорости са с 6 предавки.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            А то изобщо има ли 2,5 със 6-степени? Според документацията - няма.
                            И на 166 CF3 предавките са 6, това в елърна има ли го? Като цяло там има доста неточности там.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                              Всички 2,5 с ръчни скорости са с 6 предавки.
                              В тестдрайв пише, че 190 коньовата от 98 г е във варианти - 5 степенна ръчка или 4 степенна автомат.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X